Airco met lucht-lucht warmtepomp

Koel (en verwarm) uw woning met een lucht-lucht warmtepomp

U heeft ongetwijfeld al gehoord van airco met warmtepomp als een milieuvriendelijke en energiezuinige manier van koelen. Warmtepompen zijn er in verschillende maten en soorten. Maar de kampioen als het gaat over warmtepompen voor woningen is de lucht-lucht warmtepomp. Wist u trouwens dat u met een dergelijk toestel kunt koelen én verwarmen?

 

Bent u op zoek naar een professionele installateur van airco met lucht-lucht warmtepomp in Ieper, West-Vlaanderen, of de rest van Vlaanderen? Dan zit u goed bij Wim Foulon.

 

Waarom kiezen voor Wim Foulon?

  • De specialist voor airco met lucht-lucht warmtepompen
  • Meer dan 25 ervaring
  • Totaaladvies voor een aircotoestel op maat

Wat is een lucht-lucht warmtepomp?

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar koelen met een warmtepomp is een van de meest efficiënte manieren om een woning te koelen. Koelen op basis van een lucht-lucht warmtepomp werkt door een beperkte hoeveelheid energie warmte aan de binnenlucht te onttrekken en af te geven aan de buitenlucht.

 

In de winter werken lucht-lucht warmtepompen net omgekeerd. Dan halen ze warmte uit de buitenlucht. In tegenstelling de andere soorten warmtepompen, geven lucht-lucht warmtepompen warmte af in de vorm van lucht en niet in de vorm van water. Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit die met elkaar in verbinding staan. Ook meerdere binnenunits verbonden aan een buitenunit zijn mogelijk.

Waarom kiezen voor airco met lucht-lucht warmtepomp?

  • Met lucht-lucht warmtepompen kunt u efficiënt koelen tijdens de zomer én verwarmen tijdens het koude seizoen.
  • De installatiekosten van lucht-lucht warmtepompen zijn relatief laag.
  • Voor de installatie van een lucht-lucht warmtepomp hoeft u geen gaten te boren of vloeren open te breken.
  • Lucht-lucht warmtepompen hebben een hoog rendement.
  • Lucht-lucht warmtepompen zijn nagenoeg geruisloos. Ze vormen dus geen storende factor voor wie zich in de ruimte met de binnenunit bevindt.
  • Uw woning koelen en verwarmen met een door middel van een lucht-lucht warmtepomp is milieuvriendelijk. Er komen geen schadelijke gassen of componenten aan te pas

Een airco met lucht-lucht warmtepomp voor uw woning of kantoor

Een lucht-lucht warmtepompsysteem is geschikt voor woningen of kantoren in alle afmetingen. In de afgelopen 25 jaar mochten wij al heel wat particulieren en bedrijven helpen met een dergelijke installatie. Verwacht bij Wim Foulon echter geen standaardoplossing. We kijken daarentegen naar de beste airco-oplossing voor uw woning en we houden rekening met de grootte van de ruimte, het aantal kamers dat u wil koelen, de oriëntatie van uw woning of kantoor, en nog veel meer.

Lucht-water warmtepompen

Onze focus ligt op lucht-lucht warmtepompen voor particulieren en bedrijven. Toch helpen wij in opdracht van sanitair- en aannemersbedrijven ook met de installatie van lucht-water warmtepompen.